Продукти:
• 10 ч.ч. (1,200 г) брашно
• 5 яйца
• 100 мл олио
• 200 г свинска мас
• 200 г кисело мляко
• 300 г захар
• 1 ч. л. сода бикарбонат
• 1/2 ч. л. лимонтузу
• настъргана кора от лимон
• 200 г конфитюр или мармалад
• 1/2 ч. ч. орехови ядки
Начин на приготвяне:
Приготвяме средно гъсто тесто от брашното и останалите продукти. Разточваме го на кора с дебелина 5-6 мм, която нарязваме на квадрати.
Във всеки квадрат поставяме малко мармалад (конфитюр) и парченце орехова ядка. След това прегъваме квадрата по диагонал.
Оформените триъгълни сладки нареждаме в тава и печем в умерена фурна. Поръсваме готовите сладки с пудра захар.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...