Продукти:
• 1 кг брашно
• 4 яйца
• 1 1/2 ч.ч. пудра захар
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 пакетче краве масло
• 2 ванилии
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1-2 с.л. сусам
Начин на приготвяне:
Отделяме жълтъците от белтъците и ги разбиваме със захарта на пяна. Прибавяме разбитото със содата кисело мляко, прясното мляко, разтопеното масло и пресятото с ванилията брашно. Замесваме меко тесто и го разточваме на кора с дебелина 5 мм.
С помощта на голяма и малка чашка изрязваме от кората кравайчета. Отделно разбиваме белтъците с малко захар на сняг. Намазваме кравайчетата с белтъчния сняг, поръсваме ги със сусам и ги печем в предварително загрята фурна при температура 180°С.
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...