Продукти:
• 500 г брашно
• 3 яйца
• 2 ч.ч. захар
• 1 к.ч. олио
• 3/4 ч.ч. кисело мляко
• 1/2 ч.л. амонячна сода
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 1 ч.ч. петмез
• половин пакетче канела
• 1/2 ч.л. счукан карамфил
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• 1 щипка настъргано индийско орехче
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцата със захарта. Прибавяме олиото, киселото мляко и амонячната сода. Постепенно при непрекъснато бъркане сипваме смесенето със хлебната сода брашно. Накрая прибавяме смлените орехи, петмеза, черния пипер, карамфила, канелата и индийското орехче.
Омесваме средно твърдо тесто и го оставяме да престои на топло около 2 часа. След това разточваме от него дебела кора и изрязваме четвъртити фигурки. Нареждаме мастакулките в намаслена тавичка и ги печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...