Продукти:
• 200 г захар
• 250 г бутер тесто
Начин на приготвяне:
Поръсваме част от захарта върху масата и разстиламе отгоре тестото. Притискаме го с точилка, за да може захарта добре да прилепне отдолу. Отгоре също поръсваме обилно със захар.
Отбелязваме средата на кората и я навиваме на рула от двата края към средата, така че да се получат две рула. Рулата трябва да прилепнат плътно едно до друго.
С остър нож нарязваме прилепналите рула на парченца с широчина около 1 см. Притискаме всяко парче с шпатула, поръсваме ги със захар и ги нареждаме в леко намаслена тавичка.
Печем в предварително загрята фурна при температура 230°С. След 6 мин обръщаме сладките с шпатулата и печем още 6 мин, така че да се запекат и от двете страни а захарта да се карамелизира.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...