Кулинарни рецепти » Буклички със сметана

 Буклички със сметана

Продукти:

• 250 г брашно
• 2 пакетчета краве масло
• 120 мл вода
• сол
• 100 г брашно за поръсване
• 1 яйце за намазване

За плънката:

• 300 г сметана
• 100 г захар за сметаната
• 1 ванилия
• 100 г пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

От брашното, маслото, водата и малко сол замесваме многолистно тесто. /Може да се използва готово бутер тесто/. Разточваме готовото тесто на кора и го намазваме с яйцето.

С назъбена ролка изрязваме ленти с дължина 30 см и ширина 3 см. Навиваме всяка лента около конусовидна тенекиена тръбичка така, че намазаната страна да остане навън и лентата при навиването да се застъпва.

Нареждаме така направените буклички на разстояние една от друга в намокрена с вода тавичка. Печем в умерена фурна до зачервяване.

Изваждаме букличките от формите, докато са още топли. Оставяме ги да изстинат и ги пълним откъм широката им страна със сметаната, разбита със захарта и ванилията. Поръсваме готовите буклички с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало