Продукти:
• 2-3 филии сух бял хляб (без корите)
• половин глава счукан чесън
• сокът от 1 лимон
• 1 к.ч. счукани орехи
• олио
• сол
Начин на приготвяне:
Накисваме хляба в студена вода и го отцеждаме. Прибавяме счукания чесън и лимоновия сок и орехите.
Посоляваме и разбиваме сместа с миксер или дървена лъжица, като прибавяме малко по малко олиото.
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...