Продукти:
• 800 г брашно
• 200 г захар
• 5 яйца
• 200 мл прясно мляко
• 20 г мая
• 150 мл олио
• настъргана кора от 1 лимон
• 1 жълтък
Начин на приготвяне:
В прясното мляко разтваряме маята, прибавяме разбитите яйца със захарта, олиото, кората от лимона и брашното. Замесваме тесто, което завиваме с кърпа и оставяме на топло да втаса.
Когато тестото е готово, разделяме го на топки с големината на яйце, от които оформяме пръчки с дебелина около 1 см.
Завързваме пръчките на възел, намазваме ги с жълтъка, поръсваме ги със кристална захар и ги нареждаме в предварително намаслена тавичка. Печем ги в умерена фурна.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...