Продукти:
• 1 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. захар
• 1 к.ч. много ситно настърган шоколад
• 1 к.ч. много ситно настърган шоколад
• половин пакетче краве масло
• 3 цели яйца
• 3 г счукан карамфил
• настъргана кора от 1 лимон
Начин на приготвяне:
Замесваме средно твърдо тесто от брашното, захарта, настъргания шоколад, маслото, яйцата, счукания карамфил, настърганата лимонова кора и малко вода.
От тестото разточваме кора, дебела около 0,5 см. С помощта на кръгла чаша изрязваме кръгчета, които нареждаме в предварително намаслена тава. Печем сладкишите в умерена фурна.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...