Продукти:
• 200 г лешници
• 3 белтъка
• 1 щипка сол
• 120 г захар
• 50 г брашно
• 2 с.л. какао
• 70 г много меко масло
Начин на приготвяне:
Предварително загряваме фурната на 175 градуса. Нареждаме лешниците в тавичка и ги препичаме за 8-12 мин, като от време на време разклащаме тавичката.
Изваждаме ядките, увиваме ги в кърпа и разтриваме, за да паднат люспите им. Накрая счукваме едро лешниците.
Разбиваме белтъка със солта, прибавяме по малко захарта, като продължаваме да разбиваме. От време на време слагаме по малко и от брашното и какаото. Прибавяме маслото и ядките.
Постиламе тавата с хартия за печене и върху нея изсипваме на малки порции от тестото, като оставяме помежду им разстояние от около 4 см. Печем сладките в загрята до 180 градуса фурна около 12 минути. Изваждаме ги и оставаме да изстинат.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...