Продукти:
• 250 г сирене
• 1 пакетче краве масло
• 2-3 с.л. смлени орехови ядки
• 1 скилидка чесън
За овалване:
• ситно нарязан магданоз
• смлени орехови ядки
• счукан ким
• черен пипер
• печен сусам
Начин на приготвяне:
Разбиваме размекнатото масло на пяна заедно с настърганото сирене. Прибавяме счукания чесън и смлените орехови ядки, които предварително сме препекли. Разбъркваме добре сместа и я оставяме на студено, за да стегне.
Оформяме малки топчета, които разделяме на три части. Едната част овалваме в ситно нарязания магданоз, втората – в ситно смлените орехови ядки, а третата – в смес от ситно смлените и запечени орехови ядки, счукания ким и червения пипер. Държим готовите топчета на студено, до поднасянето им.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...