Кулинарни рецепти » Извара в тарталетки

 Извара в тарталетки
/Молдова/

Продукти:

• 400 г извара
• 1 ч.ч. сметана
• 3 твърдо сварени жълтъка
• 1 ч.л. червен пипер
• 100 г краве масло
• 1 ч.ч. желиран бульон
• 4 домата
• 1/3 ч.ч. сок от моркови
• сол, захар

За тарталетките:

• 1 ч. ч. брашно
• 1/3 ч. ч. захар
• 1 яйце
• 4 с.л. маргарин
• 1/2 ч.л. сода бикарбонат
• сол

Начин на приготвяне:

Пасираме изварата и жълтъците, добавяме сметаната, червения пипер, захар и сол. Всичко разбъркваме добре, след това прибавяме разтопеното масло и разбиваме в продължение на 3-4 минути.

От продуктите за тарталетките измесваме меко тесто, което разточваме на тънък лист и изрязваме от него с чаша кръгчета, които поставяме в намаслени и набрашнени формички за тарталетки, така че да прилепнат към дъното и стените.

Слагаме формите в гореща фурна и печем около 15-20 минути. Готовите тарталетки изчакваме да поизстинат и тогава ги изваждаме от формите.

Когато съвсем изстинат, ги напълваме с приготвената смес. Подреждаме ги в чиния, украсяваме с нарязан домат, заливаме с желирания бульон, а отгоре довършваме украсата със сметана, разбита със сок от моркови.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало