Продукти:
• 1 пакет бутер тесто
• 500 г извара
• кората и сока на 1/2 лимон
• 2 с. л. доматено пюре
• 4 с. л. гъста сметана
• 3-4 с. л. майонеза
• 2-3 стръка зелен лук
• 250 г рулца от раци
• сол и черен пипер на вкус
• 1/2 връзка пресен копър за украса
Начин на приготвяне:
Размразеното тесто разделяме на 3 правоъгълника (12х20 см) и изпичаме всеки в ненамазана тава до златисто. След като изстинат, разделяме на два слоя, така че да се получат 6 тестени правоъгълни кори.
Приготвяме плънка от изварата, майонезата, сметаната, ситно нарязания лук, доматеното пюре и лимоновия сок. Накрая прибавяме нарязаните на кръгчета размразени рулца от раци и подправяме.
Върху всяка кора намазваме дебел слой от плънката и подреждаме в три слоя, като завършваме с плънка. Получените две "торти" режем на по 5 хапки откъм късата страна и поръсваме със ситно нарязания копър.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...