Продукти:
• 1 пакет бутер тесто
• 500 г извара
• кората и сока на 1/2 лимон
• 2 с. л. доматено пюре
• 4 с. л. гъста сметана
• 3-4 с. л. майонеза
• 2-3 стръка зелен лук
• 250 г рулца от раци
• сол и черен пипер на вкус
• 1/2 връзка пресен копър за украса
Начин на приготвяне:
Размразеното тесто разделяме на 3 правоъгълника (12х20 см) и изпичаме всеки в ненамазана тава до златисто. След като изстинат, разделяме на два слоя, така че да се получат 6 тестени правоъгълни кори.
Приготвяме плънка от изварата, майонезата, сметаната, ситно нарязания лук, доматеното пюре и лимоновия сок. Накрая прибавяме нарязаните на кръгчета размразени рулца от раци и подправяме.
Върху всяка кора намазваме дебел слой от плънката и подреждаме в три слоя, като завършваме с плънка. Получените две "торти" режем на по 5 хапки откъм късата страна и поръсваме със ситно нарязания копър.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...