Продукти:
• 4 големи месести чушки
• 1 малка консерва риба тон в олио
• лимонов сок, олио
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките, обелваме ги и отстраняваме семенната част. Поръсваме ги със сол, олио и лимонов сок и ги оставяме да престоят четвърт час.
Нарязваме всяка чушка надлъжно на по три ивици. Слагаме върху всяка от ивиците по парченце от рибата и ги навиваме на стегнати рулца. Подреждаме рулцата в чиния за сервиране и ги поръсваме с олио от консервата. Украсяваме с магданозени клончета.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...