Продукти:
• 250 г патладжани
• 250 г тиквички
• 2 скилидки чесън
• 80 г майонеза с топено сирене
• 3-4 стръка копър
• пера от лук или стръкове целина
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме зеленчуците и ги нарязваме по дължина на лентички. Осоляваме патладжаните и ги оставяме да се отцедят от горчивия сок. Изпържваме поотделно патладжана и тиквичките.
Смесваме майонезата със счукания чесън и наситнения копър. Слепваме с тази смес лентичка патладжан с лентичка от тиквичка и ги навиваме на рулце. Завързваме рулцата със стръкове от целина или с пера от пресен лук.
За тези рулца можем да използваме и лентички от печени и белени червени чушки.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...