Продукти:
• 3 зелеви листа
• 2 пакетчета (250 г) сирене Крема
• 1 морков
• 1 к.ч. ситно нарязани орехови ядки
• 3 с.л. майонеза
• 3-4 скилидки чесън
• сол
Начин на приготвяне:
Избираме по-големи зелеви листа, отстраняваме твърдите им части. Смесваме сиренето с майонезата, прибавяме ситно настъргания морков и ситно нарязаните чесън и орехи. Посоляваме н вкус и разпределяме сместа върху зелевите листа.
Увиваме стегнати сарми, които закрепваме с клечки за зъби и оставяме за 1 нощ в хладилник, за да се втвърдят. Преди поднасяне отстраняваме клечките и нарязваме сармите на колелца.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...