Кулинарни рецепти » Розови рибни рулца

 Розови рибни рулца

Продукти:

• 4 филенца от хек
• 150 г моркови
• 1 лимон
• 4 пера от пресен лук
• 30-40 г грах от консерва
• 30 г сладка царевица
• 1 ч.л. сок от червено цвекло
• 1 ч.л. шампанско
• 1 ч.л. гликоза
• 20 г овесени ядки
• 20 г орехови ядки
• 1 к.ч. фъстъчено масло
• целина, копър, магданоз
• мента, босилек
• индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме морковите на кубчета и ги задушаваме в част от маслото и съвсем малко вода.

Посоляваме рибните филенца и ги напръскваме с лимонов сок. Прибавяме малко масло и вода, покриваме с фолио и запичаме и от двете страни. Оставяме готовите филенца да поизстинат и след това ги навиваме на цилиндърчета.

Нареждаме готовите рулца в чинийка и ги пълним със следната смес: Разбъркваме отцедените моркови заедно с царевицата, граха и ореховите и овесените ядки, които предварително сме попарили в подсолена вода, а след това сме ги отцедили. Подправяме на вкус с индийско, орехче, наситнен копър, черен пипер и сол. Добавяме малко масло, за да се послепят съставките.

Поливаме напълнените рулца с розов сос, който сме приготвили от цвекловия сок, шампанското, гликозата, червения и белия пипер и сол на вкус. Внимаваме да не залеем плънката. Хекът придобива приятен леко розов цвят. Украсяваме с листенца от мента, босилек и целина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало