Кулинарни рецепти » Розови рибни рулца

 Розови рибни рулца

Продукти:

• 4 филенца от хек
• 150 г моркови
• 1 лимон
• 4 пера от пресен лук
• 30-40 г грах от консерва
• 30 г сладка царевица
• 1 ч.л. сок от червено цвекло
• 1 ч.л. шампанско
• 1 ч.л. гликоза
• 20 г овесени ядки
• 20 г орехови ядки
• 1 к.ч. фъстъчено масло
• целина, копър, магданоз
• мента, босилек
• индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме морковите на кубчета и ги задушаваме в част от маслото и съвсем малко вода.

Посоляваме рибните филенца и ги напръскваме с лимонов сок. Прибавяме малко масло и вода, покриваме с фолио и запичаме и от двете страни. Оставяме готовите филенца да поизстинат и след това ги навиваме на цилиндърчета.

Нареждаме готовите рулца в чинийка и ги пълним със следната смес: Разбъркваме отцедените моркови заедно с царевицата, граха и ореховите и овесените ядки, които предварително сме попарили в подсолена вода, а след това сме ги отцедили. Подправяме на вкус с индийско, орехче, наситнен копър, черен пипер и сол. Добавяме малко масло, за да се послепят съставките.

Поливаме напълнените рулца с розов сос, който сме приготвили от цвекловия сок, шампанското, гликозата, червения и белия пипер и сол на вкус. Внимаваме да не залеем плънката. Хекът придобива приятен леко розов цвят. Украсяваме с листенца от мента, босилек и целина.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало