Продукти:
• 30 г краве масло
• 3-4 с.л. акациев мед
• 1 с.л. оцет от бяло вино
• 2 с.л. вино мускат
• 12-14 добре узрели смокини (може и сушени)
• 12-14 парчета шунка
Начин на приготвяне:
Затопляме фурната на 180 градуса. Разтопяваме маслото в тавичка на среден огън и прибавяме меда, оцета и виното. Оставяме да заври около минута и отстраняваме от огъня.
Разрязваме смокините на четири и редим в тавичка. Върху тях изсипваме медната смес. Слагаме за 5 минути във фурната. Изваждаме и охлаждаме на стайна температура. Всяко парче смокиня увиваме в парче шунка.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...