Продукти:
• 30 г краве масло
• 3-4 с.л. акациев мед
• 1 с.л. оцет от бяло вино
• 2 с.л. вино мускат
• 12-14 добре узрели смокини (може и сушени)
• 12-14 парчета шунка
Начин на приготвяне:
Затопляме фурната на 180 градуса. Разтопяваме маслото в тавичка на среден огън и прибавяме меда, оцета и виното. Оставяме да заври около минута и отстраняваме от огъня.
Разрязваме смокините на четири и редим в тавичка. Върху тях изсипваме медната смес. Слагаме за 5 минути във фурната. Изваждаме и охлаждаме на стайна температура. Всяко парче смокиня увиваме в парче шунка.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...