Продукти:
• 1 ч.ч. настъргано сирене
• 1 печена люта чушка
• 1 скилидка чесън
• 1 щипка ким
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 2 малки краставички
• 2-3 пиперки
• 2-3 малки домата
Начин на приготвяне:
Счукваме чесъна и го смесваме с настърганото сирене, изпечената и ситно нарязаната люта чушка, счукания ким и червения пипер. Омесваме добре, оформяме от сместа малки топчета и ги овалваме в ситно нарязания магданоз.
Почистваме чушките, краставиците и доматите и ги нарязваме на кръгчета.
На дървени шишчета нанизваме зеленчуците и сиренето, като редуваме зеленчукови кръгчета с топчета от сирене.
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...