Продукти:
• 1 ч.ч. настъргано сирене
• 1 печена люта чушка
• 1 скилидка чесън
• 1 щипка ким
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 2 малки краставички
• 2-3 пиперки
• 2-3 малки домата
Начин на приготвяне:
Счукваме чесъна и го смесваме с настърганото сирене, изпечената и ситно нарязаната люта чушка, счукания ким и червения пипер. Омесваме добре, оформяме от сместа малки топчета и ги овалваме в ситно нарязания магданоз.
Почистваме чушките, краставиците и доматите и ги нарязваме на кръгчета.
На дървени шишчета нанизваме зеленчуците и сиренето, като редуваме зеленчукови кръгчета с топчета от сирене.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...