Продукти: (за 5 порции)
• 10 чушки
• 2 глави лук
• 100 г краве масло
• 150 г ориз
• 1-2 домата
• 1 1/2 к.ч. кисело мляко
• 2 яйца
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме чушките от дръжките и семената.
Изпържваме в сгорещената мазнина нарязания на дребно лук. Прибавяме ориза, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме и пълним чушките с тази смес.
Нареждаме ги в тавичка, наливаме хладка вода до половината от височината им и печем в умерена фурна. Опечени ги заливаме с разбитото яйце и киселото мляко и ги позапичаме леко само отгоре.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...