Продукти: (за 5-6 порции)
• 18-20 пресни чушки
• 1 ч. ч. ориз
• 5-6 картофа, нарязани на дребни кубчета
• 1-2 червени домата
• 3-4 глави лук
• джоджен, горска чубрица
• черен пипер, олио,сол
Начин на приготвяне:
Изпържваме лука, прибавяме картофите, после ориза и червен пипер. Доливаме топла вода, колкото е необходимо. След като поври, прибавяме доматите, настъргани на ренде, и подправките. Захлупваме сместа да постои малко без да ври.
Пълним чушките, предварително посолени отвътре. На всяка чушка поставяме капаче от чушка или тънко парче картоф. Нареждаме напълнените чушки в тава, доливаме подсолена вода, поръсваме с малко олио и печем на умерена фурна, като отвреме навреме поливаме чушките. Задължително веднъж ги обръщаме.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...