Продукти: (за 5-6 порции)
• 18-20 пресни чушки
• 1 ч. ч. ориз
• 5-6 картофа, нарязани на дребни кубчета
• 1-2 червени домата
• 3-4 глави лук
• джоджен, горска чубрица
• черен пипер, олио,сол
Начин на приготвяне:
Изпържваме лука, прибавяме картофите, после ориза и червен пипер. Доливаме топла вода, колкото е необходимо. След като поври, прибавяме доматите, настъргани на ренде, и подправките. Захлупваме сместа да постои малко без да ври.
Пълним чушките, предварително посолени отвътре. На всяка чушка поставяме капаче от чушка или тънко парче картоф. Нареждаме напълнените чушки в тава, доливаме подсолена вода, поръсваме с малко олио и печем на умерена фурна, като отвреме навреме поливаме чушките. Задължително веднъж ги обръщаме.
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...