Продукти:
• 1/2 кг картофи
• 1/2 пакетче краве масло
• 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 2 яйца
• 4 с.л. настърган кашкавал
• 4 с.л. галета
• 1 непълна ч.л. фина горчица
• 2-3 щипки сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите в подселена вода и ги настъргваме на ренде. Прибавяме разбитите жълтъци,
горчицата, млякото, солта и настъргания кашкавал. Накрая слагаме разбитите белтъци и галетата.
Леко разбъркваме и изсипваме в намаслена тава, а отгоре поръсваме с мазнина. Печем в умерена фурна.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...