Продукти: (за 4 порции)
• 8 големи глави лук
• 150 мл прясно мляко
• 1 филия сух бял хляб
• 1 яйце
• 150 г настърган кашкавал
• 50 г масло
• 2 скилидки чесън
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Почистваме лука от люспите и го слагаме да се посвари в подсолена вода. Изваждаме го и издълбаваме всяка глава.
Накисваме хляба в млякото. Добавяме настъргания кашкавал, пресования чесън, яйцето, черен пипер и сол на вкус. Сипваме и издълбаната част от главите и разбъркваме добре сместа.
С нея напълваме луковите глави и ги нареждаме в намазана с масло тавичка. Върху всяка глава слагаме парченце масло и печем в умерена фурна.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...