Продукти:
• 500 г обезкостено пилешко месо
• 6 с.л. царевично брашно
• 2 с.л. пшенично брашно
• 1 ч.ч. пилешки бульон
• 1 лимон
За соса:
• 50 г захар
• 1 щипка сол
• 2 ч.л. царевично брашно
• сокът от 1 лимон
• 1 ч.л. сусамово олио
За маринатата:
• 2 ч.л. сухо бяло вино
• 1 ч.л. соев сос
• 1 белтък
• 1 щипка смлян черен пипер
• 1 щипка сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилешкото месо на тънки пържолки. Смесваме продуктите за маринатата и натриваме добре месото с тази смес. Оставяме го да престои 15 мин.
През това време приготвяме лимоновия сос: Смесваме захарта, солта, лимоновия сок и царевичното брашно. Слагаме на огъня и щом заври, прибавяме сусамовото олио. Варим 2-3 мин и отстраняваме от огъня.
Смесваме царевичното и пшеничното брашно и овалваме в сместа подсушените пилешки пържолки. Възвираме пилешкия бульон и пускаме в него месото. Варим 5-6 мин и изваждаме пържолките. Подреждаме ги в чиния за сервиране и заливаме с лимоновия сос. Гарнираме с резенчета лимон.
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...