Кулинарни рецепти » Картофена пастета

 Картофена пастета

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 кг картофи
• 100 г краве масло
• 100 мл прясно мляко
• 2 яйца
• 5-6 домата
• 100 г настърган кашкавал или сирене
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме обелените картофите на тънки филийки, заливаме с вода, колкото да се покрият и ги сваряваме. Отцеждаме водата, а картофите пасираме. Подправяме със сол и черен пипер, прибавяме масло и мляко и бъркаме, докато получим пухкаво пюре.

Разстиламе пюрето в намаслена тавичка и с намаслена лъжица правим в него 5-6 вдлъбнатини.

Бланшираме доматите и ги обелваме. Овалваме ги в настъргания кашкавал /сирене/ и ги слагаме във вдлъбнатините. Отгоре слагаме масло на люспички и запичаме в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Начало