Кулинарни рецепти » Ньоки по парижки

 Ньоки по парижки

Продукти: (за 2-3 порции)

• 200 г брашно
• 80 г краве масло
• 250 мл вода
• 15 г сол
• 7 яйца
• 200 г кашкавал

Начин на приготвяне:

Възвираме водата, заедно с маслото и солта. Прибавяме брашното и бъркаме с дървена лъжица на топло, докато се получи гъсто тесто и се отлепи от тенджерата. Снемаме го от огъня и го оставяме да изстине.

Прибавяме едно по едно 4 яйца и 3 жълтъка, като бъркаме с дървената лъжица до получаване на гладко, меко тесто. Към него прибавяме 100 г настърган кашкавал. Разбъркваме добре сместа, слагаме я в шприц, през който шприцоваме в гореща и подсолена вода.

С нож отрязваме топчета от шприцованото тесто с големина малко повече от лешник. Слагаме тенджерата с топчетата на огъня, захлупваме и варим 5-6 мин. При варенето топчетата се подуват. Изваждаме ги от водата и ги слагаме в кърпа да се подсушат.

Приготвяме бешамелов сос, в който, докато ври, прибавяме 1 глава лук, обелени и начукани 3-4 карамфила и 50 г настърган кашкавал. Снемаме от огъня, изваждаме лука, а със соса заливаме ньоките, като разбъркваме добре.

Слагаме в намаслена тавичка, поръсваме отгоре с настърган кашкавал и запичаме във фурната.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало