Кулинарни рецепти » Руло с локум

 Руло с локум

Продукти:

• 3 яйца
• 8 с.л. захар
• 3 с.л. олио
• 1/2 к. ч. вода
• 1 бакпулвер
• 8 с.л. брашно
• 1 кутия локум
• 1 шепа счукани орехови ядки

Начин на приготвяне:

Разбиваме добре яйцата с миксера, като постепенно добавяме и останалите продукти без локума. Получената смес изсипваме в правоъгълна форма, покрита с намаслена хартия. Печем в умерено загрята фурна.

След като блатът се изпече, отстраняваме хартията и още топъл, го намазваме с разтворен на водна баня локум, към който прибавяме малко вода. Поръсваме със счукани орехови ядки и навиваме на стегнато руло.

По желание поливаме рулото с шоколад, разтопен на водна баня с вода или прясно мляко.

Автор: Антоанета Стефанова

Представяме Ви:

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало