Кулинарни рецепти » Печена тиква с пармезан

 Печена тиква с пармезан
/Италия/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг тиква
• 1 главичка лук
• 2 с.л. олио
• 4 с.л. кисело мляко
• 4 с.л. настърган пармезан
• 1 ч.л. стрита мащерка
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме тиквата и я нарязваме на по-големи парчета, които варим 20 мин на пара или с много малко вода. Отцеждаме и посоляваме.

Сгорещяваме мазнината и пържим до поруменяване нарязания на ситно лук. Поръсваме с мащерката.

Пасираме тиквата, прибавяме млякото, солим и разбъркваме добре.

Прехвърляме я в намаслена тавичка, разстиламе отгоре лука и наръсваме с пармезан. Печем на 180°С, докато кашкавалът поруменее.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало