Продукти: (за 5-6 порции)
• 3-4 патлажана
• 3-4 домата
• 2-3 чушки
• 2-3 моркова
• 2-3 парчета керевиз
• 2-3 глави лук
• 5-6 скилидки чесън
• 100 мл олио
• 1-2 сухара
• 1 ч.л. захар
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
По цялата дължина на патлажаните през един пръст обелваме ленти с ширина, приблизително равна на необелените ивици. На мястото на обелените ивици правим разрези. Оставяме патлажаните във вода със сол, за да се изкиснат и да излезе горчивината им. След изкисването ги задушаваме, но не много. Леко посоляваме.
В същата мазнина задушаваме лука, морковите, керевиза, нарязаните чушки и чесъна на скилидки заедно с част от доматите и нарязания на дребно магданоз. Посоляваме така приготвената плънка и пълним патлажаните през разрезите, направени в обелените ивици.
Напълнените патлажани нареждаме в тавичка, като на всеки патлажан слагаме отгоре кръг от червен домат, поръсен със сухар, щипка захар и магданоз. Печем ги на фурна, залети с малко вода.
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...