Продукти: (за 5 порции)
• 100 г моркови
• 150 г целина
• 250 г картофи
• 150 г тиквички
• 150 г зелен фасул
• 250 г грах
• 400 г домати
• 75 г ориз
• 1 1/2 к.ч. олио
• 2-3 яйца
• 250 мл прясно мляко
• 50 г брашно
• 50 г кашкавал
• 3 глави лук
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на тънки ивички целината, морковите, картофите, тиквичките и фасула и ги задушаваме последователно в сгорещената мазнина. Задушаваме и почистения грах.
Отстраняваме зеленчуците от огъня, прибавяме суровия ориз, половината от доматите, които сме обелили и нарязали на ситно, натрошеното сирене, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме добре сместа и я разстиламе в намаслена тавичка, чието дъно сме покрили с останалите домати, нарязани на филийки.
Разбиваме яйцата с половината от млякото и заливаме мусаката. Запичаме в умерена фурна до леко зачервяване на заливката.
Заливаме с гъст бешамел, който сме приготвили от останалото мляко, брашното и малко сол. Поръсваме с настъргания кашкавал и отново запичаме до зачервяване.
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...