Продукти:
• 1 ч.ч. ориз
• 5-6 домата
• 2-3 глави лук
• 4-5 чушки
• 4-5 с.л. олио
• 1 с.л. червен пипер
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в мазнината. Щом поомекне, прибавяме ориза и го запържваме. После поръсваме червения пипер и прибавяме ситно нарязаните чушки, домати и магданоз.
Посоляваме, разбъркваме и прехвърляме сместа в глинен гювеч. Наливаме 2 ч.ч. гореща вода, захлупваме и печем в умерена фурна. Поръсваме готовия гювеч със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...