Продукти:
• 2 картофа
• 1 червена чушка
• 1 ч.ч. нахут
• 1 к.ч. тиквено семе
• 3 с.л.лимонов сок
• 4 стръка зелен лук
• 3 черни маслини
• 3 зелени маслини
• 1 скилидка чесън
• шарен пипер, зехтин, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме нахута за 2-3 часа, сваряваме го в малко вода и го отцеждаме.
Сваряваме картофите, обелваме ги и нарязваме на кубченца.
Наситняваме чушката, счукваме я с чесъна в хаванче и смесваме с нахута.
Тиквеното семе запържваме съвсем леко в тефлонов тиган с малко мазнина.
Наситняваме зеления лук, добавяме и него, напръскваме с лимоновия сок, объркваме всички продукти, като постепенно наливаме зехтина и ръсим подправките. Украсяваме с маслините.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...