Продукти:
• 2 картофа
• 1 червена чушка
• 1 ч.ч. нахут
• 1 к.ч. тиквено семе
• 3 с.л.лимонов сок
• 4 стръка зелен лук
• 3 черни маслини
• 3 зелени маслини
• 1 скилидка чесън
• шарен пипер, зехтин, сол
Начин на приготвяне:
Накисваме нахута за 2-3 часа, сваряваме го в малко вода и го отцеждаме.
Сваряваме картофите, обелваме ги и нарязваме на кубченца.
Наситняваме чушката, счукваме я с чесъна в хаванче и смесваме с нахута.
Тиквеното семе запържваме съвсем леко в тефлонов тиган с малко мазнина.
Наситняваме зеления лук, добавяме и него, напръскваме с лимоновия сок, объркваме всички продукти, като постепенно наливаме зехтина и ръсим подправките. Украсяваме с маслините.
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...