Продукти:
• 2 моркова
• 1 корен от магданоз
• половин главичка целина
• 1 глава лук
• 1 ябълка
• 250 г майонеза
• 1 ч.л. горчица
• 2 твърдо сварени яйца
• лимонов сок
• сол
Начин на приготвяне:
Настъргваме на ренде морковите, целината и магданозения корен. Прибавяме ситно нарязания лук и обелената, почистена и нарязана на кубчета ябълка. Поръсваме веднага с лимонов сок, посоляваме и заливаме със смесената с горчицата .
Изсипваме салатата в чиния за сервиране и я украсяваме с твърдо сварените яйца, нарязани на кръгчета.
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...