Продукти:
• 500 г червено цвекло
• 1 стрък пресен лук
• 1 стрък праз лук /бялата част/
• по 2 ч.л. остра и сладка горчица
• 6-7 с.л. оцет
• 3 с.л. олио
• 1 щипка захар
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обеленото цвекло режем на филии. Заливаме ги с вода, сипваме малко оцет, за да запази цвеклото хубавия си цвят и варим в тенджера под налягане около 30 мин.
Праза и лука режем на ситно.
В купичка разбъркваме олиото, оцета, солта, пипера, захарта, двата вида горчица и прибавяме 1-2 с.л. гореща вода. Разбъркваме, прибавяме лука и праза.
Свареното цвекло вадим от водата, обливаме със студена вода, подреждаме в салатиера, заливаме със соса и веднага сервираме.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...