Продукти:
• 1/2 ч.ч. ориз
• 2 с.л. олио
• 1-2 скилидки чесън
• сол
Начин на приготвяне:
Кипваме 1/2 л подсолена вода и слагаме ориза да се свари. Прибавяме 1 ч.ч. студена вода и веднага прецеждаме през гевгир.
Връщаме изцедения ориз в тенджерата, прибавяме олиото и счукания чесън, опитваме на сол и разбъркваме внимателно с вилица. Сервираме върху предварително приготвена зеленчукова салата.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...