Продукти:
• 2 глави целина
• 2 твърдо сварени яйца
• 10-12 маслини
• 3-4 с.л. олио
• 1-2 с.л. оцет
• 1/2ч.л. горчица
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме целината, настъргваме я на ситно ренде и я заливаме с олиото. Оставяме я да престои 1 час и след това я смесваме с нарязаните на ситно яйца.
Прибавяме почистените от костилките маслини и заливаме с разтворената в оцета горчица. Подправяме на вкус със сол и черен пипер, разбъркваме и подреждаме салатата в чиния за сервиране.
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...