Продукти:
• 2 глави целина
• 2 твърдо сварени яйца
• 10-12 маслини
• 3-4 с.л. олио
• 1-2 с.л. оцет
• 1/2ч.л. горчица
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме целината, настъргваме я на ситно ренде и я заливаме с олиото. Оставяме я да престои 1 час и след това я смесваме с нарязаните на ситно яйца.
Прибавяме почистените от костилките маслини и заливаме с разтворената в оцета горчица. Подправяме на вкус със сол и черен пипер, разбъркваме и подреждаме салатата в чиния за сервиране.
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...