Продукти:
• 500 г извара
• 500 г червени чушки
• 2-3 домата
• 2-3 с.л. лимонов сок
• олио, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките и ги прекарваме през месомелачка.
Разбиваме с миксер изварата, към която сме прибавили 2 с.л. олио. Смесваме я с чушките. Посоляваме, подкиселяваме с лимонов сок и подреждаме в чинии за сервиране.
Наръсваме отгоре със ситен магданоз и ограждаме с филийки червени домати.
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...