Продукти:
• 250 г челадинки
• 250 г пачи крак
• 250 г китайски гъби
• 1 главичка лук
• 1 с.л. олио
• 1 с.л. кетчуп
• 125 мл сок от ананас
• 1 с.л. винен оцет
• 1 с.л. карамелизирана захар
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Подрязваме пънчетата на гъбите и ги измиваме.
В дълбока тенджера запържваме в олиото нарязания на ситно лук. Прибавяме кетчупа, оцета, ананасовия сок, захарта, солта и пипера и възвираме. Намаляваме котлона и оставяме сместа да поври 2-3 мин, за да изври наполовина.
Бланшираме гъбите 4-5 мин в приготвената марината. Отцеждаме ги и ги прехвърляме в салатиера. По желание наръсваме с копър и магданоз.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...