Кулинарни рецепти » Кисело-сладка гъбена салата

 Кисело-сладка гъбена салата

Продукти:

• 250 г челадинки
• 250 г пачи крак
• 250 г китайски гъби
• 1 главичка лук
• 1 с.л. олио
• 1 с.л. кетчуп
• 125 мл сок от ананас
• 1 с.л. винен оцет
• 1 с.л. карамелизирана захар
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Подрязваме пънчетата на гъбите и ги измиваме.

В дълбока тенджера запържваме в олиото нарязания на ситно лук. Прибавяме кетчупа, оцета, ананасовия сок, захарта, солта и пипера и възвираме. Намаляваме котлона и оставяме сместа да поври 2-3 мин, за да изври наполовина.

Бланшираме гъбите 4-5 мин в приготвената марината. Отцеждаме ги и ги прехвърляме в салатиера. По желание наръсваме с копър и магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Начало