Кулинарни рецепти » Кисело-сладка гъбена салата

 Кисело-сладка гъбена салата

Продукти:

• 250 г челадинки
• 250 г пачи крак
• 250 г китайски гъби
• 1 главичка лук
• 1 с.л. олио
• 1 с.л. кетчуп
• 125 мл сок от ананас
• 1 с.л. винен оцет
• 1 с.л. карамелизирана захар
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Подрязваме пънчетата на гъбите и ги измиваме.

В дълбока тенджера запържваме в олиото нарязания на ситно лук. Прибавяме кетчупа, оцета, ананасовия сок, захарта, солта и пипера и възвираме. Намаляваме котлона и оставяме сместа да поври 2-3 мин, за да изври наполовина.

Бланшираме гъбите 4-5 мин в приготвената марината. Отцеждаме ги и ги прехвърляме в салатиера. По желание наръсваме с копър и магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Начало