Продукти:
• 500 г брашно
• 4 яйца
• 150 г краве масло
• 150 г захар
• 1 ч.л. бакпулвер
• 1 щипка счукан кардамон
• 1 щипка счукан карамфил
• настърганата кора от 1 лимон
• 1 щипка сол
• мазнина за пържене
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбиваме на пяна яйцата със захарта. Прибавяме настърганата лимонена кора, кардамона, карамфила и солта. Разбъркваме и постепенно сипваме пресятото с бакпулвера брашно, а след това – разтопеното и охладено масло.
Объркваме добре и с помощта на лъжица оформяме малки топчета, които изпържваме в сгорещената мазнина. Изваждаме ги върху салфетка, за да се отцедят, и поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...