Кулинарни рецепти » Английска салата

 Английска салата

Продукти:

• 500 г захарно цвекло
• 300 г картофи
• 1 глава лук
• 3 скилидки чесън
• 1 краставица
• оцет, олио, сол

Начин на приготвяне:

Измиваме цвеклото и го сваряваме. Измиваме картофите, наливаме гореща вода, колкото да ги покрие, и варим 20-30 минути. Отцеждаме и оставяме да изстинат.

Измиваме със студена вода свареното цвекло и го обелваме. Нарязваме го на кръгчета и го наръсваме с оцет и олио. Обелваме краставицата и картофите и ги нарязваме на кръгчета. Настъргваме лука и чесъна на ситно ренде.

В чиния за сервиране нареждаме кръгчетата от краставица и ги наръсваме със сол и олио. Отгоре слагаме картофените кръгчета и също ги наръсваме със сол и олио. Върху тях редим кръгчетата от цвекло и отгоре ръсим нарязаните лук и чесън.

Отделно в сосиера сервираме смес от олио, оцет и сол.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Начало