Продукти: (за 4 порции)
• 600 г телешко месо
• 2 с.л. свинска мас
• 1 морков
• 1 парче целена
• 1 с.л. ориз
• 3 яйца
• 1 с.л. брашно
• лимонена киселина
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Отделяме месото от костите и го прекарваме през месомелачка. Прибавяме към каймата 2 яйца, сварения ориз /оризът трябва да е добре сварен, за да не разкъсат сармите по време на варенето/, сол и ситно нарязан магданоз и омесваме добре. Оформяме от сместа мънички сарми.
Сваряваме бульон от костите, моркова и целината. Прецеждаме бульона и пускаме в него сармите. Оставяме ги да врат на умерен огън, докато изплуват на повърхността, което показва че са уврели.
Приготвяме сос от третото яйце и брашното, разбъркваме и разреждаме с останалия бульон, като непрекъснато бъркаме. Оставяме соса за кратко време да поври със сармите, като разклащаме тенджерата. Подправяме соса с лимонена киселина и черен пипер на вкус и го сервираме топло.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...