Продукти: (за 4 порции)
• 600 г телешко месо
• 2 с.л. свинска мас
• 1 морков
• 1 парче целена
• 1 с.л. ориз
• 3 яйца
• 1 с.л. брашно
• лимонена киселина
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Отделяме месото от костите и го прекарваме през месомелачка. Прибавяме към каймата 2 яйца, сварения ориз /оризът трябва да е добре сварен, за да не разкъсат сармите по време на варенето/, сол и ситно нарязан магданоз и омесваме добре. Оформяме от сместа мънички сарми.
Сваряваме бульон от костите, моркова и целината. Прецеждаме бульона и пускаме в него сармите. Оставяме ги да врат на умерен огън, докато изплуват на повърхността, което показва че са уврели.
Приготвяме сос от третото яйце и брашното, разбъркваме и разреждаме с останалия бульон, като непрекъснато бъркаме. Оставяме соса за кратко време да поври със сармите, като разклащаме тенджерата. Подправяме соса с лимонена киселина и черен пипер на вкус и го сервираме топло.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...