Кулинарни рецепти » Телешко соте

 Телешко соте

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г крехко телешко месо
• 1 к.ч. олио
• 3 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 4 скилидки чесън
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме измитото и подсушено телешко месо на тънки ивици, овалваме го в брашното и го изпържваме в сгорещената мазнина. Изваждаме го и го оставяме да се отцеди от мазнината.

В същата мазнина запържваме ситно нарязания лук. Прибавяме доматеното пюре, размито с малко вода, и изпърженото месо и разреждаме с 2 ч.ч. вода.

Варим ястието на умерен огън, докато остане на мазнина и със съвсем малко сос /около 40 мин/. Малко преди да отстраним от огъня, посоляваме, прибавяме счукания чесън и поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало