Кулинарни рецепти » Заешка яхния

 Заешка яхния
/Германия/

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг заешко месо
• 60 г краве масло
• 1 глава лук
• 2 ч.ч. телешки бульон
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 ч.ч. заквасена сметана
• 2 дафинови листа
• 8 зърна от хвойна
• 2 с.л. червен пипер
• 1-2 щипки сушена мащерка
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме месото и го нарязваме на кубчета. Задушаваме го леко в маслото, след което прибавяме ситно нарязания лук и пържим, докато омекне.

Сипваме бульона и размитото доматено пюре, слагаме дафиновите листа и поръсваме червения пипер, счуканата хвойна и стритата мащерка. Подправяме с черен пипер и сол на вкус, захлупваме и варим на тих огън 50 мин.

Накрая сипваме сметаната, разбъркваме и държим на огъня още 5-6 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало