Продукти: (за 5 порции)
• 1200-1300 г крехко агнешко или телешко месо
• 1 кг зелени чушки
• 300 г лук
• 500 г домати
• 1 пакетче краве масло
• 2-3 скилидки чесън
• 2 с.л. оцет
• 1 ч.л. червен пипер
• калофер или естрагон
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме месото и го нарязваме на малки късчета. Слагаме парченцата месо в пръстен съд и ги поръсваме с червения пипер и сол на вкус. Прибавяме нарязания лук, заливаме с оцета и малко вода и варим на силен огън.
След като поизври водата, прибавяме част от маслото и обелените и настъргани домати и оставяме ястието да се вари на тих огън, докато остане на мазнина.
Обелваме опечените чушки, почистваме ги от семето, разрязваме ги по дължина на две, посоляваме и ги изпържваме в останалото масло.
Слагаме изпържените чушки при месото. Прибавяме скилидките чесън, поръсваме с калофер, доливаме малко вода, захлупваме и задушаваме десетина минути. Готовото ястие поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...