Кулинарни рецепти » Свинско варено със сос от хрян

 Свинско варено със сос от хрян

Продукти: (за 6 порции)

• 1 кг свинско месо от бута
• 50 г солена сланина
• 3 моркова
• половин глава лук
• 2-3 корена магданоз
• 1 парче целина
• 1 ч.л. смлян черен пипер
• 1 опаковка готова майонеза
• 1 к.ч. настърган хрян
• 1 ч.л. пудра захар
• 10-12 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист
• сол

Начин на приготвяне:

С върха на остър нож правим прорези в почистеното и измито месо и слагаме в тях малки късчета сланина, парченца от 1 морков и зрънца черен пипер.

Слагаме месото в тенджера заедно с останалите моркови, магданозените корени, парчето целина, едро нарязания лук и дафиновия лист. Наливаме вода, колкото да покрие продуктите, посоляваме и варим на умерен огън, докато месото омекне напълно.

Изваждаме месото и го оставяме да се отцеди и изстине, след което го нарязваме на тънки филийки. Посоляваме ги на вкус и поръсваме с черен пипер. Поднасяме месото със сос от хрян, който приготвяме като към майонезата прибавим настъргания хрян и пудрата захар и разбъркаме добре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало