Продукти: (за 4 порции)
• 4 говежди или телешки шницела по 150 г, отрязани по дължината на мускулните влакна
• 200 г сурова наденица
• 2 яйца
• 3 с.л. олио
• 2 скилидки чесън
• 1 голяма глава лук
• 1 морков
• 1 с.л. коняк
• 1 с.л. доматено пюре
• половин бутилка бира
• 200 г консервиран грах
• 1 дафинов лист
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Начукваме леко шницелите.
Приготвяме плънка като омесваме обелената сурова наденица с разбитите яйца, 1 с.л. ситно нарязан магданоз, смлян черен пипер и сол. Разпределяме плънката върху шницелите и ги навиваме на рула. Завързваме ги с канап като пакетчета така, че да не се изсипе плънката, но внимаваме да не са много стегнати.
Сгорещяваме олиото в херметическа тенджера и запържваме рулата. След това прибавяме настъргания чесън и ситно нарязаните лук и морков, които също позапържваме. Добавяме доматеното пюре, дафиновия лист, бирата и коняка, затваряме тенжерата и оставяме да заври. След като течността заври, варим 20 мин на умерен огън.
Отваряме, прибавяме граха, затваряме и варим още 10 мин. Изваждаме готовите рулца от тенджерата, освобождаваме ги от конците, нареждамеги в чиния за сервиране и ги заливаме със соса и граха.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...