Продукти:
• 1 свински джолан
• 800 г кисело зеле
• 1 глава лук
• 200 г бекон
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• 2 с.л. свинска мас
• 2-3 зърна бахар
• 2-3 зърна хвойна
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Отстраняваме кожата на джолана, посоляваме го и го изпичаме на тих огън. Нарязваме лука на ситно и го запържваме в разтопената мас.
Щом поомекне, прибавяме отцеденото и ситно нарязано зеле, заливаме с виното, подправяме с бахара и хвойната, захлупваме и задушаваме до омекване.
После отстраняваме капака, прибавяме нарязания на кубчета бекон, поръсваме с черен пипер и оставяме зелето да къкри още 15 мин. Поднасяме го с изпечения джолан.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...