Продукти: (за 5 порции)
• 1 кг крехко свинско месо
• 1 кг пиперки от сурова туршия
• 50 г царевично брашно
• 2-3 глави лук
• 100 г свинска мас
• 1 ч.л. червен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на малки парчета обезкостеното свинско месо и слагаме парчетата в пръстен съд. Посоляваме и поръсваме с червения пипер. След това прибавяме ситно нарязания лук, наливаме малко вода, захлупваме и слагаме ястието да ври на умерен огън, докато почти се свари.
Нарязваме пиперките на дребни парченца, изпържваме ги добре до зачервяване, поръсваме с брашното и също го позапържваме. Прибавяме изпържените пиперки към месото и оставяме ястието да ври още 30 мин на тих огън.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...