Продукти:
• 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/
• 1 1/2к.ч. олио
• 200 г гъби
• 2 доматчета
• 1 1/2к.ч. бяло вино
• 1 голяма глава лук
• 1 лимон
• 1 дафинов лист
• 2 карамфилчета
• 2 с.л. магданоз
• мащерка
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме рибите. Подсушаваме ги с кърпа и с помощта на остър нож правим надлъжни разрези. Натриваме ги със сол и черен пипер и ги изпържваме в част от мазнината.
Попарваме доматите, обелваме ги, отстраняваме семената и ги нарязваме на парченца. Нарязваме лука на ситно и го изпържваме в останалото олио. Прибавяме нарязаните на парченца гъби, доматите, половината от ситно нарязания магданоз. Наливаме виното и лимоновия сок, посоляваме и прибавяме подправките. Кипваме на огъня и заливаме рибата.
Отново кипваме, след което задушаваме ястието 5 мин в умерено загрята фурна. Поднасяме рибата студена, поръсена с останалия ситно нарязан магданоз.
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...