Продукти:
• 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/
• 1 1/2к.ч. олио
• 200 г гъби
• 2 доматчета
• 1 1/2к.ч. бяло вино
• 1 голяма глава лук
• 1 лимон
• 1 дафинов лист
• 2 карамфилчета
• 2 с.л. магданоз
• мащерка
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме рибите. Подсушаваме ги с кърпа и с помощта на остър нож правим надлъжни разрези. Натриваме ги със сол и черен пипер и ги изпържваме в част от мазнината.
Попарваме доматите, обелваме ги, отстраняваме семената и ги нарязваме на парченца. Нарязваме лука на ситно и го изпържваме в останалото олио. Прибавяме нарязаните на парченца гъби, доматите, половината от ситно нарязания магданоз. Наливаме виното и лимоновия сок, посоляваме и прибавяме подправките. Кипваме на огъня и заливаме рибата.
Отново кипваме, след което задушаваме ястието 5 мин в умерено загрята фурна. Поднасяме рибата студена, поръсена с останалия ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...