Кулинарни рецепти » Задушени пържоли с бира

 Задушени пържоли с бира

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г пържоли
• 500 г лук
• 1 к.ч. разтопено краве масло
• половин бутилка бира
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Начукваме пържолите и ги запичаме във фурната с част от маслото.

Лука нарязваме на тънки ивички и задушаваме в останалото масло до златисто оцветяване. Половината от задушения лук растиламе в широка тенджера. Върху него нареждаме пържолите и покриваме с останалия лук. Поръсваме с черен пипер и сол и заливаме с бирата.

Захлупваме тенджерата и оставяме да ври на тих огън до пълното омекване на пържолите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало