Кулинарни рецепти » Овнешко с доматен сос

 Овнешко с доматен сос

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг овнешко месо
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• сметана, захар
• червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме месото от лойта, измиваме го, подсушаваме го и го нарязваме на порции. Слагаме го в тенджера под налягане и прибавяме брашното, размито в 1 к.ч. вода. Посоляваме и поръсваме с червения пипер и брашното.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 30 мин. Подправяме готовото ястие със сметана и захар на вкус.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало