Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг овнешко месо
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• сметана, захар
• червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме месото от лойта, измиваме го, подсушаваме го и го нарязваме на порции. Слагаме го в тенджера под налягане и прибавяме брашното, размито в 1 к.ч. вода. Посоляваме и поръсваме с червения пипер и брашното.
Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и задушаваме 30 мин. Подправяме готовото ястие със сметана и захар на вкус.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...